MVO

Springest heeft twee missies: mensen wereldwijd helpen met leren, én dat op een bepaalde manier doen. Naast het streven om een continu lerende organisatie te zijn, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Dat deden we altijd al, maar heet natuurlijk chic “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, of MVO. Voor ons is het niet meer dan normaal dat we bewust omgaan met de wereld om ons heen, we denken simpelweg dat dat voor ons als bedrijf en als mensen de meest efficiënte manier is om te groeien.

 • Ondersteuning Stichting EduKans
  Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 262 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Springest doneert voor elke gebruikersreview 1 euro aan deze stichting. De teller staat op dit moment op 88.344 ervaringen.
 • Bio lunch + koffie
  Springest verzorgt vier dagen per week de lunch via de Landmarkt en BD-totaal. Deze levert voornamelijk seizoensproducten en alles is lokaal ambachtelijk geproduceerd of biologisch. De koffie die op kantoor wordt gedronken is ’s werelds eerste FairChain koffie: Moyee coffee. Dat is kwalitatieve, biologische, supereerlijke koffie voor elke dag.
 • Vaderschapsverlof
  Ouderschap is één van de mooiste dingen die je kan overkomen. Bovenop de vijf dagen ouderschapsverlof die je van de overheid krijgt, krijg je er nog vijf van Springest.
 • Greenwheels
  Mochten er toch werknemers zijn die voor een afspraak een auto nodig hebben, dan kunnen zij gebruikmaken van Greenwheels via Springest. Iedere Greenwheels auto voorkomt 15 andere auto’s op de weg. Dat scheelt niet alleen auto’s maar ook waardevolle ruimte in de stad.
 • Paperless (office) policy
  Bij Springest wordt er vrijwel niet geprint en dat is een bewuste keuze. Alle bedrijfssystemen en informatie bevinden zich in de cloud. Hierdoor kan ook makkelijk op andere locaties dan het hoofdkantoor bij de Houthavens gewerkt worden. Daarnaast ontvangt Springest, als marktplaats voor leerproducten, veel facturen. Sinds begin dit jaar zijn wij actief bezig de aanbieders op ons platform te ontmoedigen om facturen per post te versturen. Hierdoor helpen wij anderen ook aan een paperless policy, en dat werkt! We ontvangen meer dan 80% van onze facturen alleen nog digitaal.
 • Duurzaam kantoor
  Ook ons kantoor, gevestigd in de houthavens, is gekozen met oog op duurzaamheid. NSI, het bedrijf achter Het Nieuwe Kantoor (HNK) onderneemt veel MVO-initiatieven om zorg te dragen voor een verantwoordelijke, duurzame plek als basis van productiviteit. NSI heeft drie belangrijkste thema’s op het gebied van duurzaamheid gedefinieerd en daar ambitieuze doelen aan gehangen. Zo streeft NSI ernaar in 2035 carbon neutral te zijn, door bijvoorbeeld drastisch het gebruik van gas te verminderen, LED lampen te installeren en meer gebouwen met energielabel A in hun portfolio te hebben. Bekijk het NSI-jaarverslag voor meer informatie.
 • PET-free
  Zoals je hierboven zag hebben we een Paperless Office Policy, maar ook plastic zijn we allergisch voor. Het vervuilt onze oceanen, breekt (bijna) niet af en het gebruik ervan is vaak overbodig. Om dit te bekrachtigen hebben de ‘PET-Free Pledge’ van Dopper ondertekend.

Springest PET-free

Ook op dit gebied hoopt Springest zich nog verder te ontwikkelen, wij staan daarom altijd open voor suggesties van partners.