Springest & MVO

Springest heeft twee missies: mensen wereldwijd helpen met leren, én dat op een bepaalde manier doen. Naast het streven om een continu lerende organisatie te zijn, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Dat deden we altijd al, maar heet natuurlijk chic “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, of MVO. Voor ons is het niet meer dan normaal dat we bewust omgaan met de wereld om ons heen, we denken simpelweg dat dat voor ons als bedrijf en als mensen de meest efficiënte manier is om te groeien.

 • Ondersteuning Stichting EduKans
  Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Springest doneert voor elke gebruikersreview 1 euro aan deze stichting. De teller staat op dit moment op 28.678 ervaringen, op ons blog meer over de behaalde successen
 • Bio lunch + koffie
  Springest verzorgt vier dagen per week de lunch via de Landmarkt. Deze levert voornamelijk seizoensproducten en alles is lokaal ambachtelijk geproduceerd of biologisch. De koffie die op kantoor wordt gedronken is ’s werelds eerste FairChain koffie: Moyee coffee. Dat is kwalitatieve, biologische, super eerlijke koffie voor elke dag.
 • Vaderschapsverlof
  Ouderschap is één van de mooiste dingen die je kan overkomen. Daarom krijg je bij Springest niet twee, maar tien dagen ouderschapsverlof.
 • OV + OV-fiets
  Springest vergoedt alle OV-kosten voor werknemers om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. En daar hoort ook een OV-fiets bij.
 • Greenwheels
  Mochten er toch werknemers zijn die voor een afspraak een auto nodig hebben, dan kunnen zij gebruikmaken van Greenwheels via Springest. Iedere Greenwheels auto voorkomt 15 andere auto’s op de weg. Dat scheelt niet alleen auto’s maar ook waardevolle ruimte in de stad.
 • Paperless (office) policy
  Bij Springest wordt er vrijwel niet geprint en dat is een bewuste keuze. Alle bedrijfssystemen en informatie bevinden zich in de cloud. Hierdoor kan ook makkelijk op andere locaties dan het hoofdkantoor bij de Houthavens gewerkt worden. Daarnaast ontvangt Springest, als marktplaats voor leerproducten, veel facturen. Sinds begin dit jaar zijn wij actief bezig de aanbieders op ons platform te ontmoedigen om facturen per post te versturen. Hierdoor helpen wij anderen ook aan een paperless policy, en dat werkt! We ontvangen meer dan 80% van onze facturen alleen nog electronisch.
 • Leerstoelen aanbieden (Rails Girls Summer of Code)
  Practice what you preach! Springest vindt Learning & Development belangrijk en is daarom ook een Coaching Company voor de Rails Girls. Springest biedt werkplekken aan en coaches om de Girls op weg te helpen met hun Code-studie.
 • Mvostudie.nl opgezet met MVO Nederland in 2013
  Met het ondersteunen van dit portal, maakt Springest het mede mogelijk voor bedrijven en professionals om gemakkelijk een cursus te vinden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo worden ook groene carrières makkelijker vorm te geven.
 • Duurzaam kantoor
  Ook ons kantoor, gevestigd in de houthavens, is gekozen met oog op duurzaamheid. NSI, het bedrijf achter Het Nieuwe Kantoor (HNK) onderneemt veel MVO-initiatieven om zorg te dragen voor een verantwoordelijke, duurzame plek als basis van productiviteit. Zo heeft NSI het volgende gerealiseerd:- 7% besparing op energie over 2016
  – Alle energie duurzaam opgewekt door waterkracht. Vanaf 2017 wordt alleen windenergie ingekocht.
  – Co2-neutraal door de aankoop van Gold Standard certificatie
  – 93% van alle HNK-kantoren heeft energielabel ‘C’, of hoger. Het Springest kantoor heeft momenteel nog een ‘C’ label.

  Bekijk het NSI-jaarverslag voor meer informatie

 • PET-free
  Zoals je hierboven zag hebben we een Paperless Office Policy, maar ook plastic zijn we allergisch voor. Het vervuilt onze oceanen, breekt (bijna) niet af en het gebruik ervan is vaak overbodig. Om dit te bekrachtigen hebben de ‘PET-Free Pledge’ van Dopper ondertekend.
 • Springest PET-free

Ook op dit gebied hoopt Springest zich nog verder te ontwikkelen, wij staan daarom altijd open voor suggesties van partners.