Over Holacracy bij Springest

Looking for the English version of Holacracy at Springest?

Springest werkt sinds 2012 volgens de Holacracy-methode. Holacracy is een nieuw besturingsmodel voor organisaties, waarbij autoriteit in een organische, platte structuur in ‘cirkels’ (teams) en ‘rollen’ (verantwoordelijkheden) wordt gedistribueerd over alle medewerkers. Iedere medewerker is hierdoor ‘manager’ van zijn eigen rollen en draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het functioneren van deze rollen.

Springest implementeerde deze structuur om door te kunnen groeien zonder de potentiële belemmeringen van bureaucratie. Door de dynamische en transparante structuur is de organisatie in staat voortdurend bij te sturen.

Bij Holacracy staan de missie (‘purpose’) van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Spanningen en problemen worden niet onder het tapijt geveegd, maar dienen juist als brandstof voor de ontwikkeling van de organisatie. Dat gebeurt onder andere in effectieve overleggen, met veel ruimte voor initiatief en invloed van alle medewerkers.

Holacracy voor beginners – guide door oprichter & CEO van Springest, Ruben Timmerman

Springest & Holacracy in de media:

Videoverslag van een “tactical” meeting bij Springest

Interview bij Fast Moving Targets over Holacracy

Holacracy cartoon over beslissingen laten nemen door werknemers

Geïnspireerd door de bekende cartoon over investeren in leren: “What if we invest in learning, and people leave? What if we don’t, and they stay?”, vroegen we de bekende cartoonist Nozzman om een Holacracy cartoon voor ons te maken. Hij beeldt twee managers af met rode grafieken die een probleem hebben, en een medewerker op de achtergrond met een idee… De tekst: “Wat als mensen beslissingen mogen nemen en ze doen het verkeerd? Wat als dat niet mag, en ze weten het beter?.

Het idee achter de cartoon is dat Holacracy het maken van beslissingen goedkoper maakt door een meer bottom-up aanpak. Holacracy maakt snelle experimenten mogelijk, waardoor beslissingen meer op basis van ervaring en data worden genomen. Daardoor zijn ze beter, en is de kans dus groter dat goede beslissingen boven komen drijven.

Klik op de cartoon voor een grotere versie. Gebruik hem gerust, als je hem niet wijzigt en deze pagina als bron vermeldt. De Engelse versie van de Holacracy cartoon vind je op onze Engelse Holacracy pagina.