Over Holacracy bij Springest

Looking for the English version of Holacracy at Springest?

Springest werkt sinds 2012 volgens de Holacracy-methode. Holacracy is een nieuw besturingsmodel voor organisaties, waarbij autoriteit in een organische, platte structuur in ‘cirkels’ (teams) en ‘rollen’ (verantwoordelijkheden) wordt gedistribueerd over alle medewerkers. Iedere medewerker is hierdoor ‘manager’ van zijn eigen rollen en draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het functioneren van deze rollen.

Springest implementeerde deze structuur om door te kunnen groeien zonder de potentiële belemmeringen van bureaucratie. Door de dynamische en transparante structuur is de organisatie in staat voortdurend bij te sturen.

Bij Holacracy staan de missie (‘purpose’) van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Spanningen en problemen worden niet onder het tapijt geveegd, maar dienen juist als brandstof voor de ontwikkeling van de organisatie. Dat gebeurt onder andere in effectieve overleggen, met veel ruimte voor initiatief en invloed van alle medewerkers.

Holacracy voor beginners – guide door oprichter & CEO van Springest, Ruben Timmerman

Springest & Holacracy in de media:

Videoverslag van een “tactical” meeting bij Springest

Zelf een tactical en governance meeting bijwonen bij Springest? Dat kan! Als je wilt ervaren hoe Holacracy werkt, ben je welkom voor een ‘Holacracy Safari’ bij Springest HQ in Amsterdam. Bekijk hier de beschikbare data en schrijf je direct in. 

Interview van Lifehacking en Fast Moving Targets over Holacracy