Werk vaak belemmering voor cursusdeelname1 min read

Werknemers willen graag trainingen en cursussen volgen, maar worden hierdoor belemmerd door hun werk (gever). Dat is de uitkomst van een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deze uitkomst is paradoxaal te noemen aangezien de ontwikkeling van werknemers in een bedrijf een centrale plaats in zou moeten nemen.

”Begin 2008 waren er in Nederland ruim 6,6 miljoen werkende mensen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. Ruim een derde nam in het voorafgaande jaar deel aan cursussen, de rest deed dat niet. Van hen is ruim een vijfde daarover ontevreden. Zij zouden graag deelnemen, maar worden hierin belemmerd.
Het werk is vaak een reden om geen cursus te volgen (ruim 20 procent), omdat een cursus onverenigbaar is met de werktijden of omdat de werkgever een cursus niet vergoedt.”

About the author

Bram Speelman is Marketing Lead Link en SEO-er bij Springest.

Comments

 1. Nog sterker, het werk belemmert zelfs het studeren binnen hogeschool en universiteit. Ik was parttime vakdocent/onderzoeker Bedrijfseconomie in het reguliere hoger onderwijs en studenten excuseerden zich tegenover mij als ze mijn hoor- en werkcolleges moesten missen vanwege bijbaantjes om hun studie te kunnen financieren.
  Via email kon ik mijn studenten alsnog instrueren. Mijn collegedictaten waren toen ook al digitaal beschikbaar. En nog steeds.
  Ik heb er inmiddels mijn beroep van gemaakt, een grensverleggende E-cursus Bedrijfseconomie met ook losse Lespakketen, direct te downloaden in de webshop op mijn website.
  Een unieke leergang, onder mijn deskundige leiding. Geen vaste lesuren, geen reistijd en geen reiskosten. Studeer wanneer het uitkomt, op vrij gekozen plaats en tijd. De student en ik (www.ssrn.com/author=333079) houden 1 op 1 contact via desgewenst een intensieve email-uitwisseling.
  U vindt op http://www.jbadatabank.com alle info over E-cursus Bedrijfseconomie.
  Al het lesmateriaal is in de vorm van pdf-files.
  E-cursus Bedrijfseconomie all-in € 954,-.
  Een hiaat in kennis?
  Download een los Lespakket, voor zegge en schrijve € 5,-/stuk.
  Met elk Lespakket investeert u in uw toekomst.
  Succes!

 2. De oplossing hiervoor is ‘Het Nieuwe Leren (HNL). SmartBoxx, hét opleidingsconcept van Dé Praktijkgroep en 24-7 bereikbaar middels Internet, geeft veel handvatten voor Competentie Gestuurd Onderwijs binnen HNL. Vanuit een 0-meting wordt automatisch aanbod klaargezet (vraaggestuurd) om te volgen (kennis elementen m.b.v. e-learning waarin vele spelvormen om de stof te laten beklijven). En uiteraard blended learning om de vaardigheden in de ‘praktijk’ te toetsen. Deze manier van leren is ‘maatwerk’ voor alle deelnemers en werkgevers. Projectgericht leren met veel praktijkmomenten op de werkvloer. Voor meer informatie kijk op: http://www.smartboxx.nl (Open trainingen, MBO handel opleidingen en MBO groothandel opleidingen). Inmiddels zijn er vele spelers op de markt.

 3. Wij hebben er het volgende op gevonden. Zorg dat de training of cursus direct voordeel oplevert voor de deelnemer en de organisatie. Een halve dag investeren in bijvoorbeeld onze Organizing Clinic wordt heel snel terugverdient.
  Zodra dit bij onze mogelijke klanten duidelijk wordt is de beslissing snel genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *