☺ Werken bij Springest

Het belangrijkste van werken bij Springest, is jezelf en de organisatie verbeteren. Niet alleen omdat we actief zijn op de markt voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar omdat we geloven dat een extreme focus op continue verbetering ons op de lange termijn succes oplevert. Belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden bij ons zijn:

  • Een zeer prettige bij de hipster-Houthavens van Amsterdam, met zit/sta werkplekken, MacBooks, alle planten die je nodig hebt om happy te zijn, tafeltennis, buitenbar, Wii, piano en veel andere creatieve bedrijven om je heen.
  • Een jong team om je heen met webdevelopers, leeradviseurs, support & contentmedewerkers, marketeers, sales/business developers en user experience designers.
  • Extreme transparantie, veel eigen verantwoordelijkheid, afwisselende rollen en een werksfeer waar je happy en productief van wordt, onder andere doordat we met Holacracy werken (en geen managers hebben).
  • Dagelijks gratis verse lunch (zo veel mogelijk biologisch) , goede groene thee, (h)eerlijke espresso en reiskostenvergoeding.
  • Minimaal €1.000 jaarbudget voor boeken, opleiding en bezoek van congressen in je vakgebied.
  • Een zeer leerzame omgeving doordat je naast ervaren collega’s ook met een aantal vaste externe experts samenwerkt.
  • De mogelijkheid om parttime te werken, zelfs voor fulltime functies zodat je daarnaast bijv. freelance werk kunt doen. Een aantal developers werkt bijvoorbeeld 36 uur per week om 1 dag in de 2 weken extra vrij te hebben voor klussen.

Interesse? Bekijk onze vacatures en je toekomstige collega’s.


Developers, developers, developers, developers!


Springest is een zeer development-gefocust bedrijf. Bijna helft van onze collega’s zijn programmeurs, product owners of user experience designer. Maar iedereen is betrokken bij het ontwerp van features en verbeteren van ons platform. Ook niet-developers hebben een dagelijkse stand-up, ook regelmatig met andere collega’s zodat tussen de teams veel kennisuitwisseling en begrip ontstaat.

Trials: 1x praten, meteen aan de slag

Als je hier wilt komen werken, word je uitgenodigd voor een gesprek (als er een match lijkt natuurlijk :)). Je praat dan eerst met een Springeteer over Springest en over jouw achtergrond en ambities. Als jij en wij positief zijn, nodigen we je uit voor een 1-tot-3-daagse trial. Daarin werk je gewoon in de functie die je ambieert, met volledige toegang tot alles wat je later ook te zien zou krijgen. Dit zorgt ervoor dat wij en jij echt weten hoe het zou zijn als je hier zou werken: we vinden dat je dat niet uit een paar gesprekken kunt afleiden. We kijken in die dagen vooral naar je opstelling, communicatie, handelings- en leersnelheid. Ongeveer de helft van de mensen die een trial doet, wordt aangenomen, het is dus geen formaliteit. Na de trial kijken we naar je happiness en spreek je met Ruben over de ‘Springest fit’. Hier kijken we voornamelijk naar wat jou gelukkig maakt, hoe Springest daar iets aan kan bijdragen en of je daardoor de ‘Springest fit’ hebt.

Stages

We staan open voor stages op alle vlakken, maar vooral op technisch vlak. Studeer je dus (hogere / technische) Informatica, Informatiekunde, AI / Kunstmatige intelligentie of bijvoorbeeld Wiskunde, neem dan contact op met Ruben Timmerman. Onze eerste medewerker (Martijn) begon in 2008 als stagiair maar kreeg na een maand een baan aangeboden. Hij mailde op eigen initiatief:


Ik kwam nog wat foutjes tegen op de website van Springest en dat wilde ik je even laten weten. Op de volgende links krijg ik namelijk een verknipte layout te zien, omdat er te weinig content is waarschijnlijk om de ruimte te vullen. […] Hopelijk kun je er wat mee en veel succes verder met Springest! Zijn jullie toevallig nog op zoek naar ijverige studenten die zin hebben om wat bij te verdienen?


Dit soort mails zijn natuurlijk altijd goed: je laat zien dat je proactief bent en een aanvulling op ons team. Martijn heeft een aantal jaren bij Springest gewerkt en is in deze tijd doorgegroeid naar verantwoordelijke voor een groot deel van de online marketing. Hij heeft diverse Google AdWords / Analytics certificaten gehaald en naar eigen zeggen een stuk meer bij ons geleerd dan op zijn studie.

Open sollicitaties

Open sollicitaties, op welk vlak dan ook, zijn altijd welkom. Leg in ieder geval uit waarom je bij ons wilt werken, waar je jezelf in wilt verbeteren de komende maanden en jaren en wat je zou willen doen.