Over Springest

Springest helpt mensen groeien

Springest is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen van Nederland. Op Springest.nl vinden bezoekers ruim 33.000 trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders. De site verwelkomt maandelijks ongeveer 200.000 unieke bezoekers. Springest is ook actief in Duitsland en Engeland.

Springest verbindt je met alle mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Vind en vergelijk opleidingen, trainingen, cursussen, boeken, artikelen, vragen & antwoorden en tests. Springest heeft de meeste gebruikerservaringen, de makkelijkste zoek- en filtermogelijkheden, het meest complete aanbod en persoonlijke aanbevelingen. Zo vind je altijd groeimogelijkheden die bij jouw leerstijl, wensen en budget passen.

Mogelijkheden voor aanbieders

Meer bezoekers naar uw website, hoger scoren in Google, aanvragen in uw inbox, werken aan uw merk en reputatie met ervaringen & distributie via ons partnernetwerk? Laat Springest ook voor u werken! Kijk op ons aanbiedersportal voor opleiders.

Mogelijkheden voor werkgevers

Wilt u uw medewerkers stimuleren om zich verder te ontwikkelen? Kosten besparen op trainingen en tijd besparen op HR-administratie? Bekijk dan onze online leercatalogus op maat en integreer onze data in uw bestaande Learning Management System.

Springest groeit met Holacracy

Springest werkt volgens de Holacracy-methode. Holacracy is een nieuw besturingsmodel voor organisaties, waarbij autoriteit in een organische, platte structuur in ‘cirkels’ (teams) en ‘rollen’ (verantwoordelijkheden) wordt gedistribueerd over alle medewerkers. Iedere medewerker is hierdoor ‘manager’ van zijn eigen rollen en draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het functioneren van deze rollen.

Springest implementeerde deze structuur in 2012 om door te kunnen groeien zonder de potentiële belemmeringen van bureaucratie. Door de dynamische en transparante structuur is de organisatie in staat voortdurend bij te sturen. Bij Holacracy staan de missie (‘purpose’) van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Spanningen en problemen worden niet onder het tapijt geveegd, maar dienen juist als brandstof voor de ontwikkeling van de organisatie. Dat gebeurt onder andere in effectieve overleggen, met veel ruimte voor initiatief en invloed van alle medewerkers.

Springest is verkozen tot NRC Beste Werkgever 2014-2015 in de categorie ‘Nieuwe Helden’ vanwege zijn organisatievorm zonder managers of ondergeschikten en vanwege zijn leerklimaat.

logo_BWO2014-15

Meet team Springest

Bij het bouwen, onderhouden en verder ontwikkelen van een website als Springest komt heel wat kijken. Naast de technische ontwikkeling kost het ondersteunen van aanbieders, het ontwikkelen en verkopen van nieuwe diensten, de communicatie, PR, en marketing ook veel tijd. Om u een kijkje in de keuken te geven laten we u hier kennismaken met “Team Springest”, in volgorde van opkomst:

Rik Matena