Springeteers 2016

Vacature: Finance Talent

We zoeken per september een fulltime “Springeteer” om ons Finance team te versterken en in de toekomst wellicht te leiden of te representeren. Bij Springest hebben we geen managers en geen functies, maar wel specifieke rollen met een “purpose” en duidelijke verantwoordelijkheden. Met extreme autonomie, transparantie en veel verantwoordelijkheid.

Voor onze “Finance Circle” zoeken wij iemand die die de volgende rollen kan vervullen:
Corporate invoicer (geschat 60% van je tijd): in deze rol ben je verantwoordelijkheid voor alle invoices die wij verwerken voor onze zakelijke klanten (Springest Go). Van het verwerken van de betalingen tot het opstellen van de facturatie-overzichten. Het belangrijkste hierbij is dat jij degene bent die de processen optimaliseert en actief met andere teams (sales en development) samenwerkt om de beste en meeste efficiente dienst te kunnen bieden.
Corporate Cashflow controller (max 20% van je tijd): vanuit deze rol monitor en forecast je de cashflows met betrekking tot de bovengenoemde invoicing voor Go-klanten. Je verzorgt de rapportage van de mutaties en verwerkt deze op correcte wijze in de boekhouding. Ook onderhoud je contact met de accountant en belastingspecialist en ben je betrokken vanuit deze rol bij de jaarverslagen en kwartaalafsluitingen.
Go invoicing support (max 20% van je tijd): jij bent degene waar onze klanten terecht bij kunnen als het gaat over de betalingen en facturen die wij voor onze Go-portalen verwerken. Omdat wij met betalingen voor onze Go-klanten een nieuw product bieden, help je opleiders met hun vragen over onze samenwerking
Rep Link (max. 10% en afh. van je groei): rapporteer de gevraagde metrics naar de Alignment-cirkel, en kies en update daarover de belangrijkste projecten in je cirkel.
Lead Link (max. 10% en afh. van je groei en ervaring): zorg voor optimale bezetting van alle rollen in de cirkel en definieer een heldere strategie waarmee iedereen zelf kan sturen.

Still there? Mooi, bring it on… Ben je ondernemend ingesteld, heb je oog voor detail en weet jij wat het is om passie te voelen voor kwaliteit en continue verbetering? Leef jij op wanneer we nieuwe producten lanceren, die ook de aard van jouw werk veranderen? Krijg jij daar juist nieuwe goede ideeën van en kun jij deze ideeën met data onderbouwen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wat je van ons mag verwachten:

 • Een zeer prettige werkplek met uitzicht over de prachtige houthavens en ‘IJ, met zit/sta werkplekken, tafeltennis, tafelvoetbal, bar, Nintendo 64, massagestoel en veel andere creatieve bedrijven om je heen.
 • Een jong team om je heen van webdevelopers, leeradviseurs, online marketeers, product owners, sales / business developers, en een user experience designer.
 • Prima arbeidsvoorwaarden incl. lunch, goede groene thee, espresso, OV-fiets en reiskostenvergoeding. En zonder target-afhankelijke bonus.
 • Aandelen in Springest bij een vast contract.
 • Minimaal €1.000 eigen budget voor boeken, opleiding en bezoek van congressen in je vakgebied.
 • Een zeer leerzame omgeving doordat je naast met ervaren collega’s regelmatig met externe experts samenwerkt uit ons grote netwerk.
 • Een organisatie die geeft om je happiness, dat elke maand meet en daar trots op is.
9:30 – 09: 40 Standup meeting met een groep collega’s om je focus van de vorige en komende dag te bespreken.
09:40 – 11:00 Reageren op vragen die zijn binnengekomen van onze klanten
11:00 – 12:30 Verbeteringen bespreken met onze product ontwikkelaars om het process van Go te optimaliseren
12:30 – 13:00 Heerlijke lunch
13:00 – 13:30 Tafeltennis of in de zon zitten op het terras
13:30 – 14:15 Tactical met je circle
14:15 – 16:00 Opzetten van nieuwe facturatie-overzichten in Google Sheets voor een van onze grote klanten.
16:00 – 18:00 Het verwerken van de mutaties deze week in onze KPI-sheets. En als je toch bezig bent : meteen een forecast opstellen voor de verwachting van Go cashflows volgende maand.

Wat we van jou verwachten

Heel veel… maar je capaciteit en snelheid om te leren, te verwerken en te handelen zijn belangrijker dan je ervaring tot nu toe. Dat komt doordat wat we hier doen, nog nergens anders gebeurt. Wat heb je nodig om hierin te slagen?

 • Een drive om jezelf en onze organisatie continu te verbeteren en hoge kwaliteit te leveren, waar ook oog voor detail belangrijk is;
 • Een eigen mening die je goed kunt overbrengen en kunt onderbouwen met data of bewijzen;
 • Grote affiniteit met internet, online tools als Google Apps en het gegeven dat “software is eating the world“;
 • Goede kennis van spreadsheet-magic (in Google Docs)
 • Drive om “by the numbers” te werken en hedere overzichten te leveren en te verklaren aan andere Springeteers.
 • Motivatie om de organisatie om je heen beter te maken en af en toe kinderziektes te helpen genezen die een jonge organisatie kan hebben.
 • Technisch inzicht, zodat je begrijpt hoe het product werkt en dit uit kunt leggen, maar ook zodat je de juiste vragen weet te stellen om tot de kern van een probleem te komen (zoals bijvoorbeeld de 5 whys techniek).
 • Een uitstekende kennis van de Engelse taal.
 • Ervaring met financiën/bedrijfseconomie is een pré.
 • Tafeltennis-skills zijn ook een pré.

Interesse? Neem contact op met Debbie van Veen en stuur je Linkedin profiel.

Nog even wat achtergrond over Springest (zie ook Werken bij…)

Springest is de grootste bron voor leren ter wereld. Je kunt er alles vinden om (verder) te leren als professional. Als werkgever zijn we door NRC is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2014/2015 & 2015/2016 in de categorie Nieuwe Helden. Bovendien staan we in de top 100 van “Unicorns”: de meest schaalbare organisaties ter wereld, naast bedrijven als Airbnb en Uber.

Je collega’s

(OK, we doen niet elke week een cowboy-themed feest…)

Bij Springest werk je met collega’s die allemaal heel goed zijn in wat ze doen en vrijwel allemaal beschikken over flink wat nerd skills. Springeteers gaan informeel met elkaar om en doen naast het werk ook veel dingen samen. Ons kantoor is een gezellige plek waar niks te gek is en waar we met zijn allen goed voor zorgen. We zijn actieve organisatoren en bezoekers van tal van Meetups en andere vormen van kennisoverdracht (leren is ons ding!) en we dragen heel actief bij aan het startup ecosysteem van Amsterdam. Daarnaast is Springest hét voorbeeld van hoe Holacracy en Getting Things Done (GTD) voor een organisatie werken.

Wij werken niet met recruiters, dus benader ons daarvoor niet.

Benieuwd hoe HRD in Nederland wordt georganiseerd?