Vacature: Online Marketing, Sales, Mediapartner & Customer Happiness Superhero

Sorry, deze vacature is inmiddels vervuld! Kijk voor welke vacatures bij Springest we nog mensen zoeken.We zoeken per direct een fulltime.. uhh, ja… superheld(in)… Bij Springest hebben we geen managers en geen functies, maar wel specifieke rollen met een “purpose” en duidelijke verantwoordelijkheden. Met extreme autonomie, transparantie en veel accountability. De persoon die we zoeken is van veel markten thuis en leert nog meer. Onderstaande rollen in onze circles “Traffic” en “Marketplace Netherlands” kunnen momenteel meer energie gebruiken. Er zijn meer mensen die deze rollen vervullen, en er is ook ruimte voor twee nieuwe “Lead Links”. In een ander bedrijf zou je met jouw profiel misschien manager worden, bij ons zijn dit je rollen:

 • Mediapartners: onze 15 grote (>100k bezoekers maandelijks) mediapartners en 200 kleinere affiliates ondersteunen bij het groeien van hun omzet uit onze Learning Products.
 • Key Providers: onderhoud de relatie en onderhandel met de marketing mensen bij onze top 50 opleiders, neem ze mee in onze learning journey en verhoog de gezamenlijke omzet.
 • Provider Sales: verbeter onze processen rond de ondersteuning van de andere 3.950 opleiders op Springest.nl, pak zelf een deel hiervan uit de Support mailbox, en Always Be Closing.
 • SEO: analyseer onze posities, de LTV per onderwerp, bedenk (technische) productverbeteringen samen met de Product circle en adviseer de developers over SEO kansen.
 • SEA: automatiseer ons biedsysteem met de Internal Tools rol, neem steeds meer campagnes over van onze externe freelancer en zorg dat de ROI op orde blijft in onze 700+ AdWords campagnes.
 • Learning Advisor: spring bij in de onstuimige groei van dit klantenservice team dat mensen helpt groeien door ze via mail, chat en telefoon te helpen zoeken en boeken.

Still there? Mooi, bring it on… Ben je ondernemend ingesteld en heb je passie voor kwaliteit en continue verbetering? Ben je niet vies van een discussie, kun je een strategie bedenken, naar tactiek en actie vertalen en kun je je ideeën met data onderbouwen? Ben je nauwkeurig, weet je je weg in Google Spreadsheets en ruik je snel een zwakke statistische onderbouwing? Kan je goed overweg met Google Analytics en de Google AdWords editor? En het belangrijkste: ben je leergierig, open-minded, ondernemend, “get” je “things done” en sta je bekend als iemand met een drive die anderen kan motiveren door initiatief te nemen? Bedenk dan of je bij een snelgroeiende startup wil werken die de “Amazon of Learning” gaat worden…

Wat je van ons mag verwachten:

 • Een zeer prettige werkplek in het centrum van Amsterdam, met zit/sta werkplekken, tafeltennis, bar, Wii, XBOX, massagestoel en veel andere creatieve bedrijven om je heen.
 • Een jong team om je heen van webdevelopers, supportmedewerkers, online marketeers, product owners, sales / business developers, en een user experience designer.
 • Prima arbeidsvoorwaarden incl. lunch, goede groene thee, espresso, OV-fiets en reiskostenvergoeding.
 • Aandelen in Springest bij een vast contract.
 • Minimaal €1.000 eigen budget voor boeken, opleiding en bezoek van congressen in je vakgebied.
 • Een zeer leerzame omgeving doordat je naast met ervaren collega’s regelmatig met externe experts samenwerkt uit ons grote netwerk.
 • Een organisatie die geeft om je happiness, dat elke maand meet en daar trots op is.

Nog even wat achtergrond over Springest (zie ook Werken bij…)

Springest is de grootste bron voor leren ter wereld. Je kunt er alles vinden om (verder) te leren als professional. Als werkgever zijn we door NRC is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2014/2015 & 2015/2016 in de categorie Nieuwe Helden. Bovendien staan we in de top 100 van “Unicorns”: de meest schaalbare organisaties ter wereld, naast bedrijven als Airbnb en Uber.

Je collega’s

springest_cowboy_team

(OK, we doen niet elke week een cowboy-themed feest…)
Bij Springest werk je met collega’s die allemaal heel goed zijn in wat ze doen en vrijwel allemaal beschikken over flink wat nerd skills. Springeteers gaan informeel met elkaar om en doen naast het werk ook veel dingen samen. Ons kantoor is een gezellige plek waar niks te gek is en waar we met zijn allen goed voor zorgen. We zijn actieve organisatoren en bezoekers van tal van Meetups en andere vormen van kennisoverdracht (leren is ons ding!) en we dragen heel actief bij aan het startup ecosysteem van Amsterdam. Daarnaast is Springest hét voorbeeld van hoe Holacracy en GTD voor een organisatie kunnen werken.

Interesse?

Heb je interesse in of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Ruben Timmerman. Een CV is niet nodig (mag wel als je hem toch al hebt liggen), LinkedIn zeker wel, en geef vooral een inhoudelijke motivatie. En schroom niet om je mening te geven over Springest 🙂

Benieuwd hoe HRD in Nederland wordt georganiseerd? Download het nieuwe trendrapport