Springest zoekt een Senior Ruby Developer

Vacature Senior Ruby on Rails Developer Amsterdam

English version

Springest wil de grootste bron voor leren worden ter wereld. Van boeken tot e-learning opleidingen, we helpen onze gebruikers om opleidingen te vinden, vergelijken en te boeken, zodat ze hun persoonlijke en professionele leerdoelen kunnen behalen.

We hebben een sterke focus op ons product, waarbij alles om de gebruikers van onze Nederlandse, Duitse, Britse en Amerikaanse sites draait. Daarnaast gebruiken steeds meer en meer organisaties onze SaaS tools om leren bij hun medewerkers te stimuleren en managen.

Werken bij Springest

We zijn op zoek naar senior Ruby developers om ons groeiende team te versterken. We hebben geen managers bij Springest, maar processen, en we geloven sterk in het feit dat individuen hun eigen verantwoordelijkheid kunnen en moeten nemen. Bij Springest werk je nauw samen met Product Owners, Marketing en Sales collega’s. Je wordt ook lid van ons development team waar we onderwerpen als architectuur, infrastructuur, veiligheid en performance bespreken.

Onze applicatie draait op Ruby on Rails en maakt gebruik van Postgres, Redis en Memcached. Daarnaast maken we ook veel gebruik van Elasticsearch voor onze zoek-functionaliteiten. We hebben ook een aantal kleinere Go en Elixir projecten in productie draaien.

We hosten op AWS en maken ook gebruik van veel van hun producten als RDS, CloudWatch, Elastic Beanstalk en EC2 Container Service.

We bouwen ook vaak interne tools  om onszelf en ons groeiende Learning Advisor team te ondersteunen. Het is erg belonend om te zien hoe kleinere development projecten een grote hulp kunnen vormen voor je collega’s, wat natuurlijk ook tot gevolg heeft dat onze gebruikers beter worden geholpen!

Hackdays

Springest Hackdays

We organiseren elke maand een interne hackday waar we al ons normale werk even opzij schuiven en aan wat compleet nieuws werken. We vinden dit erg belangrijk om wat frisse ideeën te krijgen. Vaak wordt er met nieuwe programmeertalen gewerkt, een idee wat al tijden in iemands hoofd rondspookt of aan fysieke hardware (de foto hierboven toont de geboorte van onze temperatuur sensor!).

Veel ideeën die ontstaan zijn op een hackday zijn later erg belangrijk geworden voor ons bedrijf. Het vormt een mooie kans om wat uit te proberen wat later uit kan groeien tot een _key factor_ van onze bedrijfsvoering.

Lees de samenvatting (Engels) van onze meest recente hackday.

Je nieuwe collega’s

Springest Team

Bij Springest zal je met ongeveer 30 collega’s (dat zijn we niet allemaal, en nee we hebben niet altijd cowboy kleding aan, dat was onze Western SpringFest!) welke allemaal erg goed zijn in wat ze doen, en we hebben allemaal een gezonde dosis nerd skills, welke erg belangrijk zijn bij Springest. Zo shippen onze Product Owners ook regelmatig naar productie!

Springeteers zijn een blij stelletje en we spreken naast werk ook vaak af. Ons kantoor is een gezellige plek in ’t centrum van Amsterdam. Als je trouwens nog niet goed bent in tafeltennis heb je hier een goede kans om daar heel goed in te worden! 🏓.

We organiseren regelmatig meetups of andere vormen van kennis uitwisseling (leren is onze hobby!) en we participeren actief in het startup ecosysteem van Amsterdam. Hiernaast krijgen we veel aandacht doordat Springest een geliefd voorbeeld is van hoe Holacracy en GTD in een organisatie kan werken.

Wat we van jou verwachten

  • Je werkt goed in teamverband, en wil er voor zorgen dat het team met jou beter wordt.
  • Betrokkenheid bij wat je bouwt, en voor wie je het bouwt.
  • De drive om jezelf en onze organatie te verteren, en hoge kwaliteit af te leveren.
  • Brede interesses en veel kennis, zeker niet alleen van Ruby. We houden van leren en kennis delen.

Wat je van ons krijgt

Springest is natuurlijk erg tof, maar hiernaast bieden we nog een aantal zaken:

  • We zijn erg remote-friendly.
  • Een Macbook van ons of upgrades aan je eigen laptop.
  • Ten minste 1.000 euro per jaar aan educatie budget om aan opleidingen, conferenties etc uit te geven.
  • Aandelen opties na 2 jaar.
  • Een toffe werkplek in het centrum van Amsterdam met standing desks, tafeltennis, massagestoel en een balkon met barbecue.
  • Alle software en hardware die je nodig hebt om je werk uit te voeren en er voor te zorgen dat je een perfecte workflow hebt.

Interesse in deze vacature? Neem contact op met Mark Mulder, het belangrijkste om hierbij te vermelden zijn links naar je Github en LinkedIn profielen. Wij werken niet met recruiters, freelancers of bureaus, dus benader ons daarvoor niet.

Als je meer wilt weten over Springest, bekijk dan deze links:

Benieuwd hoe HRD in Nederland wordt georganiseerd?