Vacature: Ruby on Rails Developer in Amsterdam

Hier vind je onze meest recente Ruby on Rails vacature.

NB: We willen alleen door geïnteresseerden in een fulltime positie worden benaderd. Recruiters, vacaturesites, freelancers en anderen: bedankt voor de interesse maar neem a.u.b. geen contact met ons op.

Ben jij?

Een (web)developer met brede interesse, en maak jij je druk over kwaliteit? Wil je aan afwisselende projecten werken binnen één platform waar je grote invloed op hebt? Wil je werken bij de Startup van het Jaar 2010? Dan verwachten we heel wat van jou… Maar eerst:

Wat je van ons mag verwachten (zie ook Werken bij Springest):

 • Een zeer prettige werkplek in het centrum van Amsterdam, met zit/sta werkplekken, tafeltennis, pooltafel, boksbal, balkon met barbecue en veel andere creatieve bedrijven om je heen.
 • 22 directe fulltime collega’s met veel passie en kennis.
 • Een jong team om je heen van 10 web developers en daarnaast nog content specialisten, online marketeers, en sales/business developers.
 • Prima arbeidsvoorwaarden inclusief lunch, de beste groene thee, Nespresso™, frisdranken, OV-fiets en volledige reiskostenvergoeding.
 • Aandelen in Springest bij een vast dienstverband.
 • Minimaal €1.000 jaarbudget voor boeken, opleiding en bezoek van congressen in je vakgebied.
 • Een zeer leerzame omgeving waarin continue leren en verbeteren hoog in het vaandel staat.

We zoeken:

Een developer die ervaring heeft opgedaan met meerdere technologie-stacks.  Je bent met je collega’s verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van Springest. De basis bestaat uit Ruby on Rails / Sinatra. Verder gebruiken we nog jQuery, CoffeeScript, HAML en wat WordPress. M.b.v. RSpec en Cucumber schrijf je bij het ontwikkelen automatische tests. Voordat je code live gaat wordt deze nog kritisch beoordeeld door een collega en dan direct gedeployed. Springest wordt gehost op bloedsnelle Ubuntu servers met Nginx, Unicorn, MySQL, MongoDB, Redis, Lucene/Solr en Resque bij Rackspace. We eisen uiteraard dat je object oriented werkt, en dat je code zo goed is dat je programmerende collega’s er net zo makkelijk mee kunnen werken. Je kunt op die collega’s bouwen en schroomt niet om ook zelf kritisch mee te denken over de architectuur en uitstraling van de website. Net als wij haal je voldoening uit het verder ontwikkelen van je informaticakennis, ook buiten webdevelopment. We gebruiken een steeds verder ontwikkelende mix van Kanban en Scrum om development zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen. Naast de dagelijkse scrum meeting en de tweewekelijkse Sprint retrospective gebruiken we o.a. Git, GitHub en Capistrano om onze development en deployment agile te houden. Alle developers hebben een gelijke verantwoordelijkheid over de kwaliteit en development snelheid en in overleg worden proces of techniek veranderingen doorgevoerd.

Wat we van jou verwachten:

 • Een drive om jezelf en onze organisatie te verbeteren (wij zijn Kaizen-fans) en hoge kwaliteit te leveren.
 • Je hebt een duidelijke eigen mening, maar kan je schikken in een oplossing die geld in het algemeen belang.
 • Brede development interesse en kennis, dus zeker niet alleen in Ruby.
 • Aantoonbare ervaring met 1 of meer MVC frameworks (Cake, RoR, Zend, Symphony, etc). in webprojecten.
 • Inhoudelijke betrokkenheid bij wat je bouwt: je krijgt niet simpelweg een opdracht om uit te voeren, we verwachten dat je kritisch meedenkt over de ontwikkeling van Springest.
 • Ervaring met JavaScript libraries als jQuery en eventueel HTML5 en CSS3 skills zijn een pré.
 • Ervaring met serverbeheer is een pré.
 • Nauwkeurig en trots zijn op je code style en oplossingen.

Wat voor bedrijf is Springest: Springest is een snelgroeiende en winstgevende startup die 4 jaar bestaat. We helpen onze websitebezoekers bij het vinden, vergelijken en kiezen van opleidingen, trainingen en cursussen. We zijn actief in 4 landen en daar gaan er binnenkort 3 bijkomen. Inmiddels hebben we meer dan 50.000 opleidingen en meer dan 150.000 bezoekers per maand. Daarnaast zijn er zo’n 3.000 opleidingsinstituten met 3.800 gebruikers die onze Springest Admin gebruiken om hun opleidingsaanbod up-to-date te houden. In 2010 werden we door lezers van Emerce en The Next Web bij de Dutch Startup Awards gekozen als Startup van het Jaar. Die bezoekers en instituten zijn onze klanten. Zij bepalen ons succes, en waar jij dus voor werkt. Een goede user experience is daarbij ons belangrijkste marketingmiddel. We schakelen regelmatig externe experts in om ons te leren over dingen als PR, design, online marketing, search algoritmes en database- en serveroptimalisatie. Ons doel is om in onze sector zo groot en succesvol te worden als Funda, Kieskeurig en Booking.com in hun sectoren.

Interesse?

Heb je interesse in of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Wouter de Vos. Check voor meer over ons Werken bij Springest, Coderwall en kijk ook eens op ons Development Blog of op Github.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *